Wat doen zonnepanelen met je woningverzekering ?

Vorig jaar stortte de vraag naar zonnepanelen nog in, vandaag wakkeren de torenhoge energieprijzen ze opnieuw aan. Laat je ook zonnepanelen plaatsen? Hou dan rekening met deze informatie.

Toen Vlaanderen vorig jaar de terugdraaiende teller afschafte, vroegen velen zich af of het financieel wel nog zo interessant was om zonnepanelen te plaatsen. Ondertussen is de interesse opnieuw groter, wellicht zitten de huidige energieprijzen daar voor iets tussen.

Ons energieverbruik stijgt ook elk jaar. Bovendien waren we de voorbije twee jaar vaker thuis, wat ons verbruik en dus ook onze energiefactuur deed stijgen. Toch is dat lang niet de enige reden waarom je zonnepanelen zou (laten) plaatsen. Zo’n installatie kan ook een milieubewuste keuze zijn, in sommige gevallen komt ze er na aankoop van een elektrische wagen of een warmtepomp…

Wat de reden ook is, zonnepanelen blijven vaak een grote investering. Je hebt er dus alle baat bij dat ze goed verzekerd zijn.

Liet je zonnepanelen plaatsen?

Dan breng je best je verzekeraar op de hoogte om te vermijden dat je onderverzekerd bent. Omdat zonnepanelen de waarde van je woning verhogen, heeft dat een impact op de te verzekeren waarde en het risico. Ik ga daarom met je verzekeraar na of je niet onderverzekerd bent, en pas indien nodig je brandpolis aan.

Gaat je premie dan omhoog?

Moet je brandpolis niet aangepast worden? Dan hebben zonnepanelen over het algemeen geen invloed op je premie. In specifieke gevallen is het wel mogelijk dat je verzekeraar een bijpremie aanrekent.

Voer je ook andere werken uit?

Ook daarvan is je verzekeraar best op de hoogte om onderverzekering te vermijden. Eigenlijk geldt dat voor alle aanpassingen die (mogelijk) de waarde van je woning veranderen. Denk maar aan een aanbouw, een extra badkamer, een zwembad enz.
Voer je aanpassingen uit in of rond je woning? Twijfel dan niet en geef me een seintje zodat ik, samen met je verzekeraar, kan nagaan of je verzekering ook aangepast moet worden.

Heb je nog vragen?

Dan kan je bij ons terecht, wij zorgen dat uw (t)huis goed verzekerd is!

Bronnen mijnenergie.be, livios.be, abcverzekering.be

Blijf op de hoogte
Schrijf mij in
close-link
050 55 88 00 WhatsApp

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy