UW FINANCIELE BESCHERMING

Denk nu aan de toekomst. Door te investeren in uw pensioen of langetermijnsparen zorgt u nu voor meer kansen op uw oude dag. Bovendien geniet u van belastingvoordelen.

Pensioensparen helpt u om bovenop uw wettelijk pensioen een aanvullend pensioen op te bouwen. Onder bepaalde voorwaarden geniet u belastingvermindering door een vermindering van de personenbelastingen vanaf de leeftijd van 18 jaar tot maximum 65 jaar. Het contract heeft een minimumduur van tien jaar. Bij pensioensparen kan u kiezen tussen sparen via een pensioenspaarfonds of een pensioenspaarverzekering. Bij een pensioenspaarfonds krijgt u geen gegarandeerd rendement. Zo’n fonds belegt in aandelen en obligaties waarbij de winst afhangt van de beursevolutie. Sparen via een spaarverzekering is veiliger. U kunt het gespaard bedrag niet verliezen. U heeft een gegarandeerd minimumrendement met vaak extra winstdeelnames. Het jaarlijks te sparen bedrag is beperkt: in 2019 is er de keuze tussen de twee fiscale maximumbedragen van 980 euro en 1.260 euro. Het fiscale maximumbedrag blijft standaard 980 euro met 30% belastingvermindering. U recupereert tot 294 euro via de belastingen. U kan kiezen om meer te sparen met een maximum van 1.260 euro. U ontvangt dan een belastingvermindering van 25% en recupereert tot 315 euro.

Maak vrijblijvend een afspraak om alle opties te overlopen >>

Vraag vrijblijvende offerte aan

Naast pensioensparen is er ook langetermijnsparen om belastingvermindering te realiseren. Afhankelijk van uw inkomsten bedraagt deze laatste 30% van het gespaarde bedrag via de personenbelasting. Langetermijnsparen is enkel mogelijk in een fiscale spaarverzekering, de zogenaamde tak 21 of tak 23. Langetermijnsparen garandeert u een minimum gewaarborgd rendement plus winstdeelnames. Het jaarlijks te sparen bedrag is beperkt en afhankelijk van uw beroepsinkomsten. In 2019 bedraagt dit maximum 2.350 euro en tot 705 euro belastingsvoordeel. Het contract langetermijnsparen loopt minstens 10 jaar en kan ten vroegste eindigen op uw 65ste verjaardag. U kan altijd minder dan het maximumbedrag sparen of een jaar overslaan. Wij berekenen graag voor u uw optimaal fiscaal voordeel. Maak vrijblijvend een afspraak om uw opties te bekijken.

Maak vrijblijvend een afspraak om alle opties te overlopen >>

Vraag vrijblijvende offerte aan

Raadpleeg de algemene voorwaarden via sectorcatalog.be

Blijf op de hoogte
Schrijf mij in
close-link
050 55 88 00 WhatsApp