Een reisverzekering – Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een reisverzekering nodig ?

Als u in het buitenland ziek wordt of een ongeval/pech krijgt, kan dat een serieuze domper zijn op de vakantie. Niet alleen kunnen de ziekenhuiskosten in het buitenland nogal snel oplopen, goede hulp en advies vinden in het buitenland is vaak niet eenvoudig. U kunt 7 dagen op 7, 24 uur per dag, het team bellen voor bijstand. Zij zorgen ervoor dat u uw vakantie zo snel mogelijk weer kunt voortzetten, of dat u en uw reisgezellen indien nodig veilig terug naar België gebracht worden.

Wanneer is het aan te raden een tijdelijke reisverzekering te nemen?

Indien u 1 enkele reis wil beschermen en dit voor maximum 45 dagen, neemt u het beste een tijdelijke reisverzekering. Deze verzekering is ideaal voor mensen die maximum één keer per jaar op reis gaan. Tip: In vele gevallen is het voordeliger een jaarlijkse reisverzekering te nemen in plaats van steeds opnieuw een tijdelijke reisverzekering af te sluiten. Het jaarcontract dekt ook een hoger bedrag van de medische kosten.

Hoe lang vóór het vertrek moet een reisverzekering onderschreven worden?

Reisbijstandsverzekeringen kunnen onderschreven worden tot op de dag vóór het vertrek. Dit is mogelijk voor zowel in de tijdelijke als in de jaarlijkse formules. Specifiek voor de annulatieverzekeringen. Om een reis te dekken, moet de annulatieverzekering ten minste 30 dagen vóór het vertrek onderschreven zijn. Uitzondering: Als het gaat om een last-minute-reis. In dat geval dient het contract van de annulatieverzekering op de dag zelf van de boeking afgesloten te worden. Specifiek voor de Drive-producten: In het kader van Drive-producten zijn technische pannes aan het voertuig die binnen de 5 dagen plaatsvinden na de inwerkingtreding van het contract, niet gedekt.

Is er een leeftijdslimiet voor mijn wagen die ik meeverzeker ?

In onze bijstandsformules is er geen enkele leeftijdslimiet voor de voertuigen.

Hoe kan ik weten of mijn bestemming veilig is om naartoe te reizen ?

Informatie over de kleurcodes en voor de laatste update van de reisadviezen van de Belgische overheid consulteert u best : https://diplomatie.belgium.be/nl/

U vertoont de ziektesymptomen van het Covid-19 of u bent drager van het virus en u bevindt zich in het buitenland.

Na een positieve test wordt de persoon met een Covid-19-besmetting in quarantaine geplaatst met medische opvolging. U moet onmiddellijk contact opnemen met de maatschappij of ons als makelaar via de traditionele communicatiekanalen voor de bijstand. De maatschappij komt tussen overeenkomstig de voorwaarden van uw contract. De uitkeringen worden berekend na tussenkomst van uw ziekenfonds en tot het maximumbedrag dat door het reisbijstandscontract wordt gedekt.

Is mijn bagage automatisch gedekt wanneer ik een reisverzekering onderschrijf?

Er zijn wel bepaalde prestaties voorzien in de standaard bijstand. Zo kunnen we de reiziger bijvoorbeeld gratis een koffer of valies opsturen, die ons wordt bezorgd door de familie of vrienden hier in België. Maar de bagage is niet automatisch gedekt voor bijvoorbeeld diefstal. Het is natuurlijk mogelijk om ze te dekken met een aanvullende optie. Deze optie dekt: diefstal, verlies en vertraging van de bagage.

Tot hoe lang vóór mijn vertrek kan ik mijn reis annuleren?

Hier staat natuurlijk geen tijd op. Er kan u iets overkomen tot 1 minuut voor uw vertrek. Als het gaat om een gedekte gebeurtenis, zullen we uw reiskosten natuurlijk vergoeden volgens de dekkingen in uw annuleringsverzekering.

Wat met mijn medereizigers indien ik dien te worden gerepatrieerd ?

Een ongeval of een ziekte kan ook gevolgen hebben voor de medereizigers van uw klant. Wij organiseren en begeleiden de terugkeer van de andere verzekerde medereizigers. Als uw klant niet ter plaatse voor zijn kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen kan zorgen, organiseren wij hun terugkeer naar België met een begeleider. Als de gezelschapsdieren van uw klant meereizen, organiseren wij hun repatriëring naar België.

Blijf op de hoogte
Schrijf mij in
close-link
050 55 88 00 WhatsApp

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy